Udruženje Generala BiH - Logo

Delegacija Udruženja generala se sastala sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine

Delegacija Udruženja generala se sastala sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine i razgovarao o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio članovima Udruženja na podršci u borbi za jačanje integriteta, suvereniteta, političke samostalnosti i međunarodnog subjektiviteta države BiH.

Razgovarali su i o državnoj imovini BiH i složili se da je državna imovina izraz suvereniteta i zbog toga mora biti u potpunosti zasticena. Predsjedavajući Zvizdić i predstavnici Udruzenja generala su razgovarali i o evropskom i NATO putu BiH. Naglasili su da je važno očuvati mir i podstaknuti napredak države i državnih institucija BiH i da ka tim ciljevima sve patriotske i probosanski orijetirane strane moraju biti posvećene. Članovi Udruženja generala BiH su se saglasili sa inicijativom predsjedavajućeg Zvizdića da se u Brčko Distriktu stacioniraju trupe EUFOR-a ili NATO sto će doprinijeti stabilnosti i prestanak prijetnji secesijom BiH. Rekli su i da prioritet vlasti u BiH treba biti ekonomski razvoj i stabilnost i da svi stranački ili personalni interesi moraju biti podređeni interesima države BiH. Sastanku su, osim predsjednika Udruženja generala BiH Rizve Pleha, prisustvovali i general Dzemal Merdan i generalni sekretar Sadik Klinić.

(Tekst prenesen iz saopštenja za medije Kabineta predsjedavajućeg Zvizdića) 

Srdačan susret članova Udruženja i prijatelja iz Republike Hrvatske Srdačan susret članova Udruženja i prijatelja iz Republike Hrvatske
General Rašid Zorlak o godišnjici prokopavanja "Tunela DB" General Rašid Zorlak o godišnjici prokopavanja "Tunela DB"

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine