Udruženje Generala BiH - Logo

Opći izbori u Bosni i Hercegovini

Opći izbori u Bosni i Hercegovini

Noćas u 24:00 sata završava se izborna kampanja u Bosni i Hercegovini i počinje predizborna šutnja.

Čuli smo mnogo planova, ekspertiza, analiza, ali i velikih obećanja. Kao generali okupljeni u Udruženju generala Bosne i Hercegovine, svim političkim subjektima i pojedincima, naravno probosanskim, želimo sreću i da nakon ustanovljavanja vlasti ne zaborave sve što su obećali.

Kao generali proizašli iz Armije RBiH i Oružanih snaga BiH posebno podržavamo kandidate koji su bili naši saborci u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, sve dokazane patriote Bosne i Hercegovine, i političke opcije i pojedince za koje naša domovina i njen suverenitet nije i ne smije biti upitan. Od svih njih zahtijevamo da im pored sveukupnog prosperiteta i euro-atlantskih integracija Bosne i Hercegovine, u budućnosti prioritet budu i veterani koji su branili i odbranili našu domovinu od agresije.

Nadamo se da ćemo sa izabranim nosiocima vlasti na svim nivoima, kao i do sada, raditi na izgradnji jake i prosperitetne Države Bosne i Hercegovine.

Održana promocija knjige „Prvi korpus u odbrani Sarajeva 1992. – 1995.“ Održana promocija knjige „Prvi korpus u odbrani Sarajeva 1992. – 1995.“
Posjeta ministarstvu za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Posjeta ministarstvu za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine