Udruženje Generala BiH - Logo

Saopštenje u povodu početka predizborne kampanje u Bosni i Hercegovini

Saopštenje u povodu početka predizborne kampanje u Bosni i Hercegovini

Obzirom da se u našoj državi približavaju Opći izbori i da je već u velikoj mjeri započela predizborna kampanja, želimo informisati javnost da Udruženje generala Bosne i Hercegovine, kao ni svih proteklih godina, neće raditi na podršci bilo kojoj političkoj opciji niti kandidatu.

Pojedini mediji su u proteklom periodu objavili naslove da generali podržavaju određenog kandidata, što je inpliciralo našu organizovanu podršku kao udruženja.

I tim povodom želimo istaći da penzionisani generali, kao građani, imaju puno građansko i demokratsko pravo ispoljavati svoja politička opredjeljenja, ali da se ti lični stavovi ne mogu poistovijetiti sa stavovima Udruženja generala Bosne i Hercegovine koje je u punoj mjeri nepolitičko i koje se ni u kojem obliku neće upuštati u političku kampanju niti jedne političke opcije.

Formirana “Inicijativa za zaštitu i očuvanje istine o odbrambenoj borbi i ratu 1992. – 1995. – IZBOR Formirana “Inicijativa za zaštitu i očuvanje istine o odbrambenoj borbi i ratu 1992. – 1995. – IZBOR
Održana promocija knjige „Prvi korpus u odbrani Sarajeva 1992. – 1995.“ Održana promocija knjige „Prvi korpus u odbrani Sarajeva 1992. – 1995.“

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine