Udruženje Generala BiH - Logo

Udruženje generala Bosne i Hercegovine održalo redovnu Skupštinu

Udruženje generala Bosne i Hercegovine održalo redovnu Skupštinu

Danas je, 10.03.2022.godine, u Sarajevu održana 11. Redovna izborna skupština Udruženja generala Bosne i Hercegovine. Nakon prezentovanih izvještaja o radu i aktivnostima Udruženja u proteklom mandatnom periodu, isti su jednoglasno prihvaćeni kao i planovi za tekuću 2022.godinu.

Jednoglasno je potvrđeno da na čelu Udruženja i naredne četiri godine ostaje general Rizvo Pleh, dok su u sastav Upravnog odbora ušli generali prof.dr. Nedžad Ajnadžić (kao zamjenik Predsjednika), prof.dr. Alija Ismet, Ismet Hadžić, Fikret Ćuskić, Džemal Merdan i Fikret Prevljak. Funkciju Predsjednika Skupštine obavljaće general Enes Husejnović, a Sekretara Udruženja Sadik Klinić. Na čelo Nadzornog odbora izabran je general prof.dr. Kenan Dautović, a Suda časti general Halil Brzina.

Članovi Skupštine Udruženja generala Bosne i Hercegovine su analizirali i trenutnu sigurnosnu i političku krizu u Bosne i Hercegovini, te su odlučili da još jednom istaknu kako čvrsto podržavaju naše državne organe u njihovim aktivnostima na prevazilaženju trenutne situacije i podršku u aktivnostima Bosne i Hercegovine na euro-atlantskim integracijama. Upućen je apel svim građanima u Bosni i Hercegovini da ne nasjedaju na propagandu neprijatelja naše domovine, da svi zajedno dignu glas za mir i da traže od svojih političkih predstavnika da maksimalno rade na jačanju ekonomskog prosperiteta, otvaranju novih radnih mjesta za mlade, stvaranju perspektive za sve naše građane, te da od njih zahtijevaju da prekinu sa nacionalističkim huškanjima i secesionističkim prijetnjama. Na kraju je poručeno da je Bosna i Hercegovina nastala davno prije nas i da će opstati još duže poslije svih nas.

Održana sjednica Upravnog odbora UG BiH Održana sjednica Upravnog odbora UG BiH
28.godišnjica 7.korpusa Armije RBiH 28.godišnjica 7.korpusa Armije RBiH

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine