Udruženje Generala BiH - Logo

Delegacija Udruženja generala Bosne i Hercegovine u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u povodu Dana nezavisnosti naše države

Delegacija Udruženja generala Bosne i Hercegovine u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u povodu Dana nezavisnosti naše države

Član Predsjedništva BiH dr Denis Bećirović održao je danas, 7. marta u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sastanak sa delegacijom Udruženja generala Bosne i Hercegovine, tokom kojeg smo razgovarali o aktuelnoj situaciji, kao i o europskim i euro-atlantskim integracijama Bosne i Hercegovine. Zajednički smo istakli da niko ne bi smio da potcjenjuje snagu legalnih organa države Bosne i Hercegovine i njenih patriota, kao i odlučnost da sačuvamo mir i nezavisnost države.

Na početku sastanka smo se zahvalili dr Bećiroviću na prijemu u Predsjedništvu BiH i ukazali na važnost ovakve vrste razgovora. Dr Bećirović je istakao važnu ulogu generala u odbrani nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta punopravne članice Ujedinjenih nacija – države Bosne i Hercegovine. Naglasio je da se naš doprinos i zasluge moraju valorizirati, a status svih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata unaprijediti. Tokom razgovora istaknuta je važnost učvršćivanja mira, sigurnosti, kao preduslova za ostvarenje napretka države, kako u ekonomskoj, tako i drugim oblastima, uključujući i započete integracijske procese.

Članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine poručili su da Bosnu i Hercegovinu vide kao zemlju demokratije, ljudskih prava, mira, napretka i međusobnog uvažavanja. Složili smo se da je pored punopravnog članstva u EU, strateški interes Bosne i Hercegovine i članstvo u NATO savezu.

Data je puna podrška državničkom i diplomatskom djelovanju člana Predsjedništva BiH dr Denisa Bećirovića, prevashodno na vanjskopolitičkim aktivnostima s ciljem zaštite nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Također, iskazali smo i spremnost da svojim znanjem i iskustvom pružimo savjetodavnu podršku o pitanjima važnim za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine.

Na kraju smo dogovorili da se ovakvi susreti održavaju i u buduće za dobrobit Bosne i Hercegovine, njenih naroda i građana.

Posjeta Općini Tešanj i brigadiru Armije RBiH Mustafi Cerovcu Posjeta Općini Tešanj i brigadiru Armije RBiH Mustafi Cerovcu
Podrška evro - atlanskim integracijama države Bosne i Hercegovine Podrška evro - atlanskim integracijama države Bosne i Hercegovine

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine