Udruženje Generala BiH - Logo

Delegacija Udruženja generala Bosne i Hercegovine u posjeti ministru Nedžadu Lokmiću

Delegacija Udruženja generala Bosne i Hercegovine u posjeti ministru Nedžadu Lokmiću

Delegacija Udruženja generala Bosne i Hercegovine je danas završila drugi dio razgovora sa novoimenovanim ministrom za pitanja boraca i invalida OOR u Vladi FBiH, gospodinom Nedžadom Lokmićem.

Zbog izuzetno obimnih tema razgovora i aktivnosti Vlade FBiH razgovori su realizovani u dva termina.

Predsjednik Rizvo Pleh je u ime Udruženja čestitao ministru Lokmiću imenovanje na ovu izuzetno važnu i odgovornu funkciju, koja pored prestiža nosi i velike obaveze i lična odricanja. U prvom dijelu iznijeli smo svoje stavove o odnosu nosilaca vlasti, svih nivoa, prema braniteljima i  učesnicima OOR 1992. – 1995. Ministar je sa punom pažnjom prihvatio naše stavove, a usaglasili smo da ćemo u budućnosti zajednički raditi na dostignutom nivou odnosa , te mogućem poboljšanju u svim segmentima uz puno poštovanje spram najboljih sinova i kćeri naše domovine.

Ministar Lokmić je zahvalio članovima naše delegacije na posjeti i iznio svoju viziju unaprijeđenja rada ministarstva, uz iskazani respekt prema radu svoga predhodnika rahmetli Salke Bukvarevića. Nakon službenog dijela razgovora o temama iz domena ministarstva i usaglašenih stavova, razmijenili smo i mišljenja po pitanju trenutne situacije u Bosni i Hercegovini. Zajednički zaključak je da ćemo se u punoj mjeri svi zajedno posvetiti zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše domovine Bosne i Hercegovine.

Sa obostranim zadovoljstvom nastavljamo zajedničke aktivnosti i saradnju ministarstva i Udruženja.

General Rašid Zorlak o godišnjici prokopavanja "Tunela DB" General Rašid Zorlak o godišnjici prokopavanja "Tunela DB"
General Atif Dudaković i član Predsjedništva BiH dr Denis Bećirović su časne patriote General Atif Dudaković i član Predsjedništva BiH dr Denis Bećirović su časne patriote

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine