Udruženje Generala BiH - Logo

Susreti sa prof. Dr Ejupom Ganićem i prof. Dr Benjaminom Karić

Susreti sa prof. Dr Ejupom Ganićem i prof. Dr Benjaminom Karić

Danas je rukovodstvo Udruženja generala Bosne i Hercegovine imalo vrlo aktivan dan. Dan smo započeli sa cijenjenim članom ratnog Predsjedništva RBiH, prof. Dr Ejupom Ganićem, i u sadržajnom razgovoru proveli par sati. Bilo je vrlo korisno saslušati stavove i procjene trenutnog stanja u našoj državi od strane čovjeka koji je bio aktivni sudionik većine zbivanja u proteklih trideset godina. Na zadovoljstvo svih učesnika susreta dogovorili smo buduće aktivnosti  koje će, uvjereni smo, biti na dobrobit države Bosne i Hercegovine.

Nakon susreta sa gospodinom Ganićem, delegacija Udruženja je bila u posjeti naše drage prijateljice, gradonačelnice Grada Sarajeva prof. Dr Benjamine Karić. Kao i uvijek susret je bio srdačan i u iznimno prijateljskoj atmosferi.  Gradonačelnica  nas je upoznala sa svojim aktivnostima i realizacijom projekata Grada Sarajeva. Članovi naše delegacije su razmijenili stavove sa gradonačelnicom o trenutnoj društvano - političkoj situaciji i dogovorili nastavak zajedničkih aktivnosti.

U punoj mjeri smo dali podršku gradonačelnici Karić za sve aktivnosti koje vodi, a posebno smo iskazali podršku po pitanju zlonamjernih napada na nju kao osobu i gradonačelnicu, a koji dolaze od ljudi upitnih ljudskih, moralnih i intelektualnih vrijednosti.

I u budućnosti nastavljamo saradnju na obostrano zadovoljstvo, zaključak je današnjeg susreta.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović sastao se sa predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović sastao se sa predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine
Obilježena 20 - ta godišnjica od smrti rahmetli Alije Izetbegovića Obilježena 20 - ta godišnjica od smrti rahmetli Alije Izetbegovića

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine