Udruženje Generala BiH - Logo

General Atif Dudaković i član Predsjedništva BiH dr Denis Bećirović su časne patriote

General Atif Dudaković i član Predsjedništva BiH dr Denis Bećirović su časne patriote

Već par dana pratimo istupe ministra sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, na susret člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr Denisa Bećirovića i penzionisanog generala Atifa Dudakovića. Da je taj lik neka moralna osoba ili osoba sa dignitetom čije je mišljenje mjerodavno oglasili bi smo se odmah. Ovako smo bili u dilemi, jer je sa tim opskurnim likom teško razmijeniti realne činjenice i racionalne pokazatelje. Međutim, obzirom da je isti prešao sve granice pristojnosti moramo se oglasiti, radi javnosti u Bosni i Hercegovini, sa istinom i pravnim činjenicama utvrđenim od relevantnih pravosudnih institucija.

Prva i osnovna je, da je general Dudaković komandovao jedinicama jedine legitimne vojne formacije u Republici Bosni i Hercegovini, a da je njegov idol „na kojeg su ponosne Vulinove studentice“ osuđen za ratne zločine i genocid nad nedužnim civilima, a sada nakon višegodišnjeg sakrivanja „generalčina“ doživotno boravi u jednom od evropskih kazamata. General Dudaković je časno i hrabro prihvatio optužnicu od strane Tužilaštva i Suda BiH, te se s njom bori istinom i pravnim sredstvima uzdignuta čela, ponosan da se sa 5.korpusom Armije RBiH herojski borio protiv agresije na svoju domovinu.

Dalje, dr Bećirović je nesumnjivi patriota koji ne želi i neće da poklekne pred rušilačkim naletima mrzitelja Bosne i Hercegovine, i kao takav im smeta. Doduše, Nešiću i njegovim šefovima smetaju svi koji vole ovu zemlju i koji se ne plaše to javno reći. Posebno im smeta što dr Bećirović u svakoj prilici naglasi da ćemo svim snagama braniti državu i nikada više dozvoliti da se ponove klanja i silovanja nedužnih, kao što su radili u devedesetim. Mi kao generali, prostekli iz časne Armije RBiH, Vojske FBiH i OS BiH, pružamo punu podršku članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr Denisu Bećiroviću, u svim aktivnostima na odbrani suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti države Bosne i Hercegovine i u punom kapacitetu stojimo iza njega.

Na kraju, podsjećamo Nešića da u pravu postoji presumpcija nevinosti i da nikako on nije taj koji će tumačiti niti optužnicu niti dokaze. Jer, kako njegov idol falsifikuje snimke neki dan u Prijedoru, tako i on tumači dijelove snimaka koji su navodni dokazi u procesu generalu Dudakoviću.

Poručujemo svima da mi, kao i svi iskreni Bosanci i Hercegovci, budno pratimo sva događanja i igre oko naše domovine sa porukom da nikada nećemo dozvoliti urušavanje države Bosne i Hercegovine, njene samostalnosti, nezavisnosti i međunarodnog subjektiviteta, kako od strane njenih unutrašnjih tako i vanjskih neprijatelja.        

Delegacija Udruženja generala Bosne i Hercegovine u posjeti ministru Nedžadu Lokmiću Delegacija Udruženja generala Bosne i Hercegovine u posjeti ministru Nedžadu Lokmiću
Udruženje generala Bosne i Hercegovine u posjeti predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Udruženje generala Bosne i Hercegovine u posjeti predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine