Udruženje Generala BiH - Logo

Gradonačelnica Sarajeva prof. dr Benjamina Karić je moralna vertikala i ogledalo slobodoumnog i herojskog Sarajeva

Gradonačelnica Sarajeva prof. dr Benjamina Karić je moralna vertikala i ogledalo slobodoumnog i herojskog Sarajeva

Izgleda da svaki slobodno misleći, patriotski opredijeljen i istaknuti građanin i građanka Bosne i Hercegovine mora biti na meti onih koji ne vole i ne poštuju Bosnu i Hercegovinu, njene institucije i njene građane.

Ovaj put na meti određenog lika po imenu Amir Gross Kabiri našla se gradonačelnica Grada Sarajeva prof. Dr Benjamina Karić – Londrc. Da nije ogavno, bilo bi smiješno da neko takav uopšte komentariše stavove i djela naše gradonačelnice koja je moralna vertikala i osoba koja dostojanstveno i iskreno zastupa multinacionalni i multikulturni karakter Sarajeva. Jednostavno rečeno ovaj Kabiri, a i svi ostali nedobronamjerni, moraju prihvatiti da svi mi patriotski opredjeljeni Bosanci i Hercegovci nikada više nećemo šutiti i saginjati glavu pred prijetnjama i uvredama. Nikada više i niko neće nam nametati svoje stavove i mišljenja, nikada više nećemo misliti tuđom glavom, već samo i isključivo svojom.

Mi članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine u punom kapacitetu stojimo iza gradonačelnice, u zaštiti njenoga rada i njenog truda da širi istinu o Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini. Istina je na njenoj i na našoj strani. A sve ono što je prošla naša domovina u protekloj agresiji i grad Sarajevo, koje je sačuvalo sve svoje moralne vrijednosti i pored okupacije od 1425 dana, daju nam za pravo da dignemo svoj glas po pitanju svih patnji i nepravdi koje se dešavaju u današnje vrijeme.

Još jednom naglašavamo našu čvrstu podršku gradonačelnici, pozivamo sve institucije i organizacije civilnog društva da dignu svoj glas i osude ovako neprimjerene komentare i napade na majku, ženu, naučnu radnicu, ponosnu Bosanku i Hercegovku, Sarajku Benjaminu Karić – Londrc.

Od nadležnih državnih organa tražimoi zahtijevamo da u okviru svojih ovlaštenja postupe po prijavi gradonačelnice i da ni u kojem slučaju ne podlegnu bilo kakvim pritiscima.

General Dreković dokazao čist obraz i dostojanstvo General Dreković dokazao čist obraz i dostojanstvo
Svečana akademija Udruženja generala Bosne i Hercegovine Svečana akademija Udruženja generala Bosne i Hercegovine

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine