Udruženje Generala BiH - Logo

Nastavak posjete Hrvatskoj delegacije Udruženja generala

Nastavak posjete Hrvatskoj delegacije Udruženja generala

U nastavku svoje posjete Republici Hrvatskoj, delegacija Udruženja generala je posjetila i Grad Sisak, u kome su nam domaćini bila udruženja Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Sisačko – moslavačke županije i Grada Siska.

Zajedno sa našim domaćinima, gospodinom Šabanom Kadrićem i gospodinom Mirsadom Sedićem, posjetili smo uvaženu gradonačelnicu Grada Siska Kristinu Ikić Baniček sa kojom smo proveli ugodno vrijeme u srdačnom razgovoru.

Delegacija je posjetila i Kulturno – povijesni centar Sisaško – moslavačke županije, gdje nam je domaćin bio zamjenik Župana gospodin Mihael Jurić. Sa posebnom pažnjom obišli smo Spomen sobu Domovinskog rata gdje smo upoznati sa dešavanjima u toku agresije na Republiku Hrvatsku. Gospodin Jurić je posebno istakao veliki doprinos Bošnjaka branitelja, a sa posebnim zadovoljstvom je istakao sve blagodeti suživota i u Sisku i cijeloj Županiji.

Nakon završetka posjete članovi delegacije Udruženja generala Bosne i Hercegovine su se zahvalili svojim domaćinima, predsjednicima udruga Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Šabanu Kadriću i posebno Mirsadu Sediću koji je bio nosilac organizacije posjete Sisku, na zaista ugodnoj i sadržajnoj posjeti, te se dogovorili o daljoj saradnji. 

Posjeta Republici Hrvatskoj Posjeta Republici Hrvatskoj
Delegacija Udruženja u posjeti najstarijoj obrazovnoj instituciji u Bosni i Hercegovini Delegacija Udruženja u posjeti najstarijoj obrazovnoj instituciji u Bosni i Hercegovini

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine