Udruženje Generala BiH - Logo

Posjeta Republici Hrvatskoj

Posjeta Republici Hrvatskoj

Od jučer se delegacija Udruženja generala Bosne i Hercegovine, na poziv predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftije akademika Aziza ef. Hasanovića, nalazi u posjeti Republici Hrvatskoj.

Delegaciju čine generali Rizvo Pleh - predsjednik Udruženja, Nedžad Ajnadžić - zamjenik predsjednika, Enes Husejnović - predsjednik Skupštine, Džemal Merdan - član UO i Sulejman Vranj - član Udruženja.

Domaćini su naše predstavnike dočekali u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu. Tom prilikom upriličen je i susret sa delegacijom Hrvatskog generalskog zbora, koju je predvodio predsjednik Zbora penzionisani general Marinko Krešić. U ugodnom druženju predstavnici generalskih udruženja Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske razgovarali su i o elementima buduće saradnje.

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, 30.maja, predstavnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine su u društvu muftije Aziza ef. Hasanovića obišli i Centralno spomen obilježje poginulim braniteljima Bošnjacima domovinskog rata, koje se nalazi u Zagrebu.

Održana 12.redovna izvještajna Skupština Udruženja generala Bosne i Hercegovine Održana 12.redovna izvještajna Skupština Udruženja generala Bosne i Hercegovine
Nastavak posjete Hrvatskoj delegacije Udruženja generala Nastavak posjete Hrvatskoj delegacije Udruženja generala

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine