Udruženje Generala BiH - Logo

Obilježavanje godišnjice Patriotske lige Bosanske krajine u Bihaću

Obilježavanje godišnjice Patriotske lige Bosanske krajine u Bihaću

Danas smo u Bihaću učestvovali u obilježavanju godišnjice PL u BiH – Bosanske krajine, u okviru koje je izvršena i promocija knjige „PATRIOTSKA LIGA u rađanju čuda bosanskog otpora“.

Bilo je posebno emotivno ponovno sastati se sa saborcima i prisjetiti historijskog vremena za Bosnu i Hercegovinu. Na jednom mjestu okupio se veliki broj pripadnika PL BiH u Muzeju „Prvog zasjedanja AVNOJ-a“ u Bihaću, kako bi smo obilježili ovu značajnu godišnjicu i govorili o velikoj ulozi Patriotske lige u pripremi za odbranu od agresije na našu domovinu i kasnijem stvaranju Armije RBiH i njenog 5.korpusa.

Na ovoj godišnjici su prisustvovali naši članovi, koji su bili i promotori knjige, generali Ramiz Dreković, Džemal Merdan, kao i sekretar UG BiH Sadik Klinić.

Dok je u svojevrsnoj ulozi jednog od domaćina bio general Sulejman Vranj, predsjednik SUB Patriotske lige u BiH.

Udruženje generala dobilo status "Udruženje od posebnog značaja za Grad Sarajevo" Udruženje generala dobilo status "Udruženje od posebnog značaja za Grad Sarajevo"
Obilježavanje godišnjice Patriotske lige Bosanske krajine u Bihaću Obilježavanje godišnjice Patriotske lige Bosanske krajine u Bihaću

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine