Udruženje Generala BiH - Logo

Produbljujemo saradnju sa Gradom Sarajevom i gradonačelnicom prof. Dr Benjaminom Karić

Produbljujemo saradnju sa Gradom Sarajevom i gradonačelnicom prof. Dr Benjaminom Karić

Danas smo sa gradonačelnicom Grada Sarajeva prof. Dr Benjaminom Karić potpisali Ugovor o realizaciji budžetskih sredstava za 2023.godinu, a na osnovu rebalansa budžeta Grada i odluke gradskog Vijeća. Gradonačelnica i Vijeće su prepoznali značaj aktivnost i rada Udruženja generala Bosne i Hercegovine, uz izražen senzibilitet prema veteranima odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992. – 1995.,  među kojima su i članovi našega udruženja. Razgovarali smo i o zajedničkim projektima koji su u toku, a neki i u fazi završetka.

Posebno smo izrazili i istakli podršku radu Gradonačelnice u promociji multikulturalnosti Sarajeva, razvoju saradnje sa evropskim i svjetskim metropolama, intenzivnoj aktivnosti na pozitivnoj urbanizaciji i uljepšavanju Grada.

Ono što ne možemo propustiti prilikom svakog našega susreta je njen čvrst stav i beskompromisna borba za istinu o odbrambeno – oslobodilačkom ratu 1992. – 1995.

Posebno nam je zadovoljstvo što je gradonačelnica Karić prihvatila pokroviteljstvo naše Svečane akademije u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine i Dana Udruženja generala Bosne i Hercegovine, koja se nekoliko godina unazad realizuje krajem mjeseca novembra.

Promocija knjige generala Fikreta Muslimovića „Alija Izetbegović u vanjskoj politici Bosne i Hercegovine 1990-2003“ Promocija knjige generala Fikreta Muslimovića „Alija Izetbegović u vanjskoj politici Bosne i Hercegovine 1990-2003“
General Dreković dokazao čist obraz i dostojanstvo General Dreković dokazao čist obraz i dostojanstvo

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine