Udruženje Generala BiH - Logo

Srdačan susret članova Udruženja i prijatelja iz Republike Hrvatske

Srdačan susret članova Udruženja i prijatelja iz Republike Hrvatske

Sa izuzetnim zadovoljstvom danas smo u Sarajevu dočekali nama drage goste iz Hrvatske. Nakon njihovog tradicionalnog posjeta Srebrenici, u povodu obilježavanja Godišnjice genocida nad Bošnjacima „Zaštićene zone UN u Srebrenici", u posjetu su nam došli predstavnici vlasti Sisačko – moslavačke županije, Grada Siska i članovi Udruge branitelja Bošnjaka Domovinskog rata SMŽ i Udruge branitelja Bošnjaka Domovinskog rata Grada Siska.

U posebnim okolnostima i pod dojmovima Godišnjice genocida, susret je protekao u prijateljskom druženju. Iskoristili smo priliku da zajedno sa našim gostima i prijateljima zajednički obilježimo i godišnjicu smrti našeg kolege i saborca rahmetli generala Mirsada Sedića.

Posebna simbolika bila je u tome da je predsjednik Udruge branitelja Bošnjaka Domovinskog rata SMŽ gospodin Mirsad Sedić, imenjak i bliski rođak našega rahmetli generala.

Nakon kraće šetnje gradom nastavili smo zajedničko druženje, nakon kojeg smo se oprostili od naših prijatelja uz obostrano obećanje da ćemo ovu saradnju intenzivno graditi u narednom periodu.

Obavljena dženaza i ukop preminulog generala Salke Begića Obavljena dženaza i ukop preminulog generala Salke Begića
Delegacija Udruženja generala se sastala sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Delegacija Udruženja generala se sastala sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine