Udruženje Generala BiH - Logo

Zaustaviti aveti fašizma u Mostaru

Zaustaviti aveti fašizma u Mostaru

Članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine sa gnušanjem osuđuju vandalsko uništavanje “Partizanskog spomen groblja”, spomenika izgrađenog davne 1965.godine po projektu poznatog arhitekte Bogdana Bogdanovića.

Posebno je bolno da se ovako i na ovaj način uništi simbol krvave anti-fašističke borbe u vrijeme kada se u Evropi na raznim stranama osjeti ponovno buđenje retrogradnih fašističkih ideja i pokreta, a vidimo da su takve ideje prisutne i u Bosni i Hercegovini.

Svi dobronamjerni Bosanci i Hercegovci su ponosni, i uvijek će biti, na našu antifašističku historiju i nesebični doprinos u borbi prosperitetnog svijeta protiv aveti fašizma četrdesetih godina prošlog vijeka. Ovim putem upućujemo svoju ljudsku osudu ovog sumanutog rušilačkog pohoda, a kao generali poručujemo da reinkarnacija fašističkih ideja u našoj domovini neće proći.

Apelujemo na sigurnosne agencije na svim nivoima da ulože sve napore, te konačno pronađu i adekvatno kazne počinioce.

Druga press konferencija - Rad Tužilaštva Bosne i Hercegovine Druga press konferencija - Rad Tužilaštva Bosne i Hercegovine
Formirana “Inicijativa za zaštitu i očuvanje istine o odbrambenoj borbi i ratu 1992. – 1995. – IZBOR Formirana “Inicijativa za zaštitu i očuvanje istine o odbrambenoj borbi i ratu 1992. – 1995. – IZBOR

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine