Udruženje Generala BiH - Logo

Udruženje generala pruža punu podršku gradonačelnici Karić u njenim stavovima o neustavnom obilježavanju 9.januara

Udruženje generala pruža punu podršku gradonačelnici Karić u njenim stavovima o neustavnom obilježavanju 9.januara

Udruženje generala Bosne i Hercegovine pažljivo prati posljednja dešavanja vezana za neustavno obilježavanje 9.januara, ovaj put u Lukavici u neposrednoj blizini Sarajeva. Kako shvatiti taj čin nego kao namjernu provokaciju građana Sarajeva koji su od strane tzv. VRS držani u opsadi punih 1425 dana pod stalnom artiljerijskom i snajperskom vatrom, uz činjenje zvjerstava i zločina neprimjerenim čovječanstvu.

U toku te necivilizacijske opsade nikli su mnogi heroji znani i neznani, a danas 27 godina nakon otvaranja grada Sarajeva pojavila se ne možemo u ratnom smislu reći nova herojina, ali sigurno jedna hrabra i patriotski opredjeljena Sarajka. Djevojčica rođena u osvit rata, dijete koje je rano djetinjstvo provelo pod granatama i snajperskim mecima, kao i sva djeca opkoljenog Sarajeva odrastalo više gladno nego sito... Ali i pored toga odgojena kao istinska Sarajka, dostojanstvena i časna Bosanka i Hercegovka. Ta djevojka je danas ponosna supruga, majka i osoba koja dostiže visoka akademska zvanja i na ponos svih nas Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine, našeg Sarajeva, je bez imalo ustezanja i visoko civilizacijski odgovorila na verbalne napade „kolege“ Ćosića. Kao istinska intelektualka pozvala ga je da čita i nauči, te da ćemo se mi Sarajlije boriti istinom, a ne mitovima i revizionističkom i jednostranom historijom. Poruka gradonačelnice Karić: „Nećete uspjeti u svojim provokatorskim i zlim namjerama. Nisu uspjeli mnogi!“ – je kolektivna poruka nas patriota, branitelja, svih građanki i građana Sarajeva.

Zbog ovako dostojanstvenog nastupa gradonačelnice Benjamine Karić i njenih patriotskih stavova Udruženje generala Bosne i Hercegovine joj daje punu podršku i odaje priznanje. Našim stavovima pridružili su se SUB Patriotska liga Bosne i Hercegovine, kao i Udruženje „Žene borci 92.-95.“ Kantona Sarajevo.

Predstavnici Udruženja na okupljanju veterana u povodu neustavnog djelovanja od strane rukovodstva bh entiteta "Rs" Predstavnici Udruženja na okupljanju veterana u povodu neustavnog djelovanja od strane rukovodstva bh entiteta "Rs"
Udruženje generala Bosne i Hercegovine u Ambasadi Republike Turkiye Udruženje generala Bosne i Hercegovine u Ambasadi Republike Turkiye

Prijatelji i saradnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine